Quantcast
Channel: מוצר | גיקטיים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 118

מדוע מפתחים לא אוהבים אנשי רעיונות

$
0
0
מקור: Flickr, cc-by-fostersartofchilling
מקור: Flickr, cc-by-fostersartofchilling

מקור: Flickr, cc-by-fostersartofchilling

הפוסט נכתב במקור על ידי פיטר רובינט, מייסד ומנכ"ל חברת Bubble Foundery המפתחת אפליקציות Web ומובייל.

זה קורה כל הזמן: אנשים חושבים שיש להם רעיון מצוין ושכל מה שהם צריכים זה מפתח ליישום הרעיון והכסף מהאינטרנט כבר יזרום. לאחרונה, מישהו שלח לי מייל שמפרט כיצד פיתח את הרעיון שלו ושעכשיו הוא מחפש מפתחים לביצוע. הניסיונות שלו להגיע למתכנתים ב-GitHub לא היו מוצלחים במיוחד והוא תוהה כיצד להמשיך.

וזו היתה התשובה שלי

אין תשובה אחת פשוטה לשאלה כיצד למצוא מפתחים, האמת היא שזה די מסובך. אני חושב שהרעיון של להגיע אל אנשים דרך GitHub הוא רעיון נחמד, מכיוון שבסך הכל מדובר במפתחים, אשר יוצרים דברים מגניבים שפתוחים לציבור הרחב. כמו כן, זה מראה שאתם מבינים איך עולם הפיתוח עובד ושאתם מנסים להגיע אליו ולא למשוך אותו אליכם.

עם זאת, אתם צודקים בכך שמפתחים רבים מהססים להצטרף לחברות סטארטאפ כאלו. למען האמת, רעיונות הם קלים, הביצוע הוא זה שקשה. הרבה אנשים מגיעים אליי (בתור מפתח עצמאי) עם "הרעיון הגדול" שלהם, הרעיון הזה שיהיה כל כך פשוט בשבילי לבנות ואין שום שאלה האם אני צריך לבנות אותו או לא, שאני פשוט חייב לבנות אותו בתמורה לחלק מההכנסות שלהם. אך לצערי זה לא כל כך פשוט.

ראשית, סטארטאפיסטים לעיתים קרובות מזלזלים באופן דרמטי בכמות העבודה הדרושה להגעה ליעדים. הבעיה הראשונה מובילה לבעיה השנייה, והיא שאותם סטארטאפיסטים ממעיטים באופן דרמטי בערך הזמן והמיומנות של המתכנת. הם חושבים שפחות מיומנות נדרשת על מנת לבצע את העבודה (ולכן למתכנת לא מגיעה תמורה כלכלית רבה) ושפחות זמן נדרש, מה שגורם ליצירת תגמול כספי נמוך משמעותית לשעת עבודה של המתכנת.

בנוסף, אם נתח מההכנסות הוא השכר המוצע למתכנת, זה בעצם אומר שהמתכנת בוטח במוצר ובטוח שהמוצר יימכר היטב, שצוות השיווק של המוצר יעשה את הקידום והשיווק הדרוש בכדי להפוך אותו להצלחה (גורם הכרחי אשר לעתים קרובות בעל הרעיון לא נותן לו את ערך הזמן והמאמץ המתאימים). במקרה הטוב, זה אומר שהמפתח מחכה חודשים בכדי לקבל תשלום ובמקרה הגרוע הוא לא מקבל תשלום בכלל. למעשה, לאחר שמסר את קוד המקור של המוצר בכדי שיגיע לשוק, למפתח אין שום יכולת להשפיע על המוצר ולמנף אותו על מנת להבטיח תגמול על עבודתו.

לבסוף, יש את השאלה של עלות "ההזדמנות" הזו עבור המפתחים. ראשית, אם היזם משלם שכר בשיעור מופחת בהשוואה ללקוחות הרגילים של המפתח (מחיר מלא לשעה), התגמול הוא לא אותו תגמול. כמובן שבתיאוריה הפרוייקט הוא הרבה יותר כיף ומעניין ו"משנה עולמות" ממשימות הפיתוח הרגילות שלהם. במציאות, זה לא קורה לעתים קרובות.

רעיונות לא ריאליסטיים

הפיסקה האחרונה מתקשרת באופן ישיר לנושא אחר שברצוני להעלות, על כך שהרעיונות לעתים קרובות אינם ריאליסטיים בעצמם. גיליתי את זה הודות לפרוייקטים מגוונים שעבדתי עליהם כפרילאנסר וכעת, כתוצאה מהניסיון שצברתי, יש לי תחושה הרבה יותר מדוייקת לגבי בעיות הגלומות ברעיון הן בפן המוצר והן בפן העסקי, מאשר האדם המציג לי את אותו הרעיון.

בהתחשב בכל מה שרשמתי עד עכשיו ובהתחשב בעובדה שהמפתחים הם אנשים יצירתיים בעצמם אשר היו יכולים לנצל את אותו הזמן חסר התגמול על פרוייקטים עצמאיים, העלות הכרוכה בהשתתפות בפרוייקט כזה היא פשוט זמן שייחתך מפרוייקט "משנה עולמות" אשר הם חשבו עליו בעצמם.

אז כן, לוקח הרבה זמן כדי לשכנע מפתחים להצטרף לפרוייקט שלך מכל הסיבות לעיל. מפתחים כמוני מבינים שצריך להיזהר מאנשים עם הרבה רעיונות ומעט כסף. אני לא יודע מי אשם בכל הדברים האלו, אבל לצערי הפנייה של אותו בעל רעיון כנראה עוררה את המחשבות שלי על כל הבולשיט הזה. באסה, לא?

לכן, ההמלצה הראשונה שלי תהיה נוכחות באירועי פיתוח. בצורה הזו אתם יכולים ליצור קשרים אישיים עם יזמים ולראות מי פעיל ומי בעניין. שנית, למה שלא תלמדו לעשות זאת בעצמכם? מבלי לדעת מה אתם רוצים לעשות אני לא יכול להגיד כמה קשה זה יהיה, אבל לעתים קרובות זה הרבה יותר קל ממה שנדמה לכם. גם אני וגם מפתחים אחרים, במסגרת מפגשים הקשורים בתכנות נשמח לענות על שאלות שונות ולעזור למתכנתים חדשים. מהניסיון האישי שלי, גיליתי שתמיד קל יותר ללמוד שפת תכנות חדשה או כלי חדש כאשר היה לי פרוייקט ספציפי אשר הייתי רוצה לפתח באותה השפה.

הפוסט תורגם מאנגלית ופורסם במקור בבלוג BubbleFoundry

מחפשים אירועי פיתוח?

מדי שבוע אנו מפרסמים בניוזגיק את כל האירועים המעניינים בעולם הטכנולוגיה, ביניהם גם אירועים המיועדים לקהל המפתחים. עקבו אחרי לוח האירועים של ניוזגיק המלא של ניוזגיק וחפשו את אירועי המפתחים. אולי באחד מהם תמצאו את השותף לסטארטאפ הבא שלכם.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 118